A Ramenka nem megy a levesbe!

Kezdjük ott , hogy mi is az a ramen és miért 'ka'?
Maga a ramen egy tradcionális japán tésztaleves , na de nem az az instant fajta! Tele van hússal , zöldégekkel , tojással , hagymával és természetesen tésztával! Miért 'ka'? Hát a pontos megfejtést ugyan mi sem tudjuk , de tippelni tudunk , talán a ramen iránti őszinte szeretet , vagy a hely kissé szűkös mivolta...

Elhelyezkedés
Kazinczy utca 9 , kissé dzsumbuj , de jól megközelíthető! Egymásba nyílnak a szórakozóhelyek/éttermek/streetfood helyek , így lemozgatásra esély sincs. Az utca is elég szűk , van autóforgalom is , de szerencsére lassan lehet/tudnak haladni , szóval nem okoz gondot.

Az étel
Egy merőkanál szerű kanállal és pálcikákkal érkezik a leves egy elég szép méretű tálban. Mindkét evőeszközre szükségetek lesz , mivel a tésztát csak a pálcikával fogjátok tudni kivenni , a leves leve viszont mennyei , így semmit sem szabad kihagyni! Első körben kipróbálni a Beefoo-t ajánlanám , ami marhahúsos és szerintem nem lesz ebzet aki ellent tud mondani egy-egy falatnak!! Kérhettek kísérőt is a leves mellé , ezek is mind rendben vannak , ám a leves méretét figyelembe véve komoly étvágy kell ahhoz , hogy még tömj magadba mást is! A leves ugyanis tényleg akkora amivel még a mi puhos testünk is jól lakik! Desszertként (főleg nyáron) tök jó fagyik vannak , ez még azért betolható adag :)
Az italválaszték az autentikustól a különlegességekig terjed! Van japán , de amerikai ital is , például Dr. Pepper.

ramen1.jpg

Árak
Mint mondtam , hatalmasak az adagok , így annyira nem is elrugaszkodott az árazás , amit azért levesért talán csak fine dining étteremben fizetnénk ki. Mivel a ramen nem olyan jellegű étel mint a hazánkban előételként kínált levesek , sokkal inkább egy főétel , amivel egymagában jól lakhatunk , így ennek függvényében kell nézni az árakat , ami magáért a levesért tök jó! A többi , fagyi , üdítő már más , belvárosi árazású.

Kutyabarát faktorramen2.jpg
A környék nem kutyázásra való , a hely is szűkös egy nagytestűnek , de vannak olyan asztalrészek ahova kényelmesen le tud telepedni bármilyen fajta! Vizet mindig kérés nélkül kaptunk , kedves szavak is illették a szőrmókokat , de mindig hatalmas pörgés van (11:30tól nyitnak és 11:15től már biztos sor van az ajtó előtt) így nem várhatjuk , hogy körülrajongjanak minket! Nincs is ezzel baj , hozzák az elvárhatót. A kiszolgálás gyors , onnantól meg ha vegetáriánus kutyával érkeztek még akkor is leköti , hogy mit esztek! :)

Verdikt
Párom kifejezetten óvatos más nemzetek ételeivel kapcsolatban , a legtöbb esetben nem tetszik neki , aztán végül mégis , na jó , menjünk még 1x , hátha... A Ramenkával kapcsolatban ez máskép zajlott. Az első kóstoló után már tudtuk , nem az volt az utolsó látogatásunk! Néha komoly erőfeszítéssel jár , hogy a 15km-re levő munkahelyemről ne lépjek le egy príma ramenre!

 

Elhelyezkedés: 2 pont
Étel: 5 pont
Árak: 4 pont
Kutyabarát faktor: 3 pont
Verdikt: 4 pont

D&Z

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyamvacsoraja.blog.hu/api/trackback/id/tr813690770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A kutyám vacsorája

Friss topikok

Archívum

süti beállítások módosítása