Előszó

Előszó, bemutatkozás, öntömjénezés , vagy valami ilyesmi...

 

      Sziasztok állatbarátok! Sziasztok kutyások, macskások , tengerimalacosok, törpemalacosok , törpezsiráfosok!
Csapjunk egyből a közepébe! Mi alapvetően egy kutyás család vagyunk , de van macskás érdekeltségünk is, meg talán kitaláltátok már a megszólítás alapján , hogy vannak egészen furcsa szerzet ismerőseink is.
Ez mind szép és jó , rengetegen tartanak állatot , a XXI. századi szemlélet alapján pedig rengetegen tartják kiskedvencként, családtagként az a kisállataikat...
...vagy nagyokat.


      Nekünk két csodaszép kutyusunk van állandóként , valamint néha egy-egy ideiglenes befogadott , a sajátjainkhoz hasonló mentett sorsú , hányatott előéletű , esetleg beteges vagy problémás átmeneti lakónk van. Ők a mi vesszőparipáink, fizetésünk elherdálói, stb.stb. Szeretjük ŐKET! Csakhogy , mivel minket se a szél hordott össze , szeretünk enni is!
Velük.

restaurant1.jpg


      Persze többnyire ők kénytelenek hozzánk igazodni , hiszen mi nem sűrűn esszük el előkük az ételt , de ők aztán várnák tőlünk , hogy minden falatot testvériesen osszunk el! :)
Szeretünk velük lenni , szeretünk velük enni és szeretjük a jó kajákat!
Gondolom ebből már kitaláltátok , hogy jön/jönnek velünk ahová csak megyünk!
      Rengeteg oldalt találtok már a neten ahol ajánlásokat kaptok kutyabarát helyekről amik viszont nagy segítséget adnak ha a kedvenceddel szeretnél enni menni! A probléma ezzel csak az , hogy alapvetően egy-egy ilyen oldal megírja , hogy hova viheted be a kisállatodat , de ezen felül mást nem fogsz tudni , csak annyit, hogy ott lehet veled (már ez is nagy dolog azért).
Mi is ezen guideok alapján keresgélünk , de nekünk nem elég az , hogy oké vihetjük vagy sem , nekünk a bánásmód is nagyon-nagyon fontos , ami esetenként hiába kutyabarát egy hely , nem mindig olyan mint azt elvárná az ember.
Kialakítani egy pontozási rendszert , hogy nektek is könnyebb legyen eldönteni , hogy szeretnétek-e oda menni , avagy inkább másik kutyabarát helyet választanátok magatoknak , mondjuk olyat ahol nem csak megtűrt személyek vagytok , hanem tényleg vendégül látnak! 

uniformverifiablefinnishspitz-size_restricted.gif

@Freshpet


A prontrendszert próbáltuk egyszerűsíteni , érthetővé tenni , az alábbiak alapján fogunk értékelni:


⦁ Elhelyezkedés - több szempont is lesz ennek értékelésében, a fő irányelvek: *Autóval megközelíthetőség; *Tömegközlekedéssel megközelíthetőség; *A kedvenced mennyire tudja elvégezni a dolgát ha hirtelen rájön; valamint ehez hasonló erősen szubjektív nézetek. 5/5
⦁ Étel - ez talán a legfontosabb , hiszen ha jó akkor sokmindent eltűrsz , ha nem kimagasló , csak elmegy , viszont a személyzet rajong a kedvencedért akkor sokkal nagyobb lelkesedéssel térsz vissza. 5/5
⦁ Árak - kinek pénztárcája szerint , nálunk szubjektíven ár/érték arányban megítélve 5/5 pontozva.
⦁ Kutyabarát faktor - huh , na ez az amit a többitők is csak sokkal-sokkal szubjektívebben lehet megítélni , hiszen kinek ez a fajta , kinek az tetszik és ezeknek megfelelően reagál a megérkezésünkre , vagy épp pezsgőt bont a távozásunkra. 5/5
⦁ Verdikt - hogy éreztük magunkat , összkép , minden egybevéve. 5/5

Nagyjából ennyi lenne a pontozásunk ami alapján vagy visszamegyünk , vagy nem , ami alapján vagy ajánljuk , vagy nem...

Pár szót a velünk járó teszterekről! :)


Először a rangidőssel kezdeném,
Született 2012 Februárjában , fiatalkorú bűnelkövető , kertből mentett , vélhetően németvizsla-németjuhász keverék kutyus. Nem könnyű vele az együtt élés , ennek megfelelően az együtt ebédelés/vacsorázás sem , de bárki kérdezné , Ő a világon a legjobb kutyus! ...csak hát néha hangos , néha izgága , néha nehéz fegyelmezni , nem hagyja magát simogatni , nem szereti ha kizökkentik a komfortzónájából , szóval vele nehéz bármilyen helyet meglátogatni , mi mégis igyekszünk bevonni az életünkbe és ezáltal kis lépésekben , de tágítani a tűréshatárjait. Ő Kolbász/Mázli/Mackó , ki hogy ismeri , ki hogy becézi!

kolbasz.jpg

A SZERETETBOMBA! 2016 Szeptemberében született, szaporító által elaltatásra szánt , elvileg amerikai staffordshire terrier láeányka , fajtársaihoz képest aprócska termetű , ami nekünk abból a szempontból nagy előny , hogy kölyöknek nézik , egy picit kevésbé félnek tőle , de mivel azonnal mindenki meg akarja simogatni , nyomorgatni és nyúzni , így van benne egy kis távolság tartás az idegenek felé. Legtöbbször Ő jön velünk , könnyebb kezelni mint a nagyfiút , szereti is ha megyünk valamerre , tőle lehet rettegni , hiszen Ő fogalmazza majd meg a legtöbb kritikát! :) Ő Puki/Pukesz/Baba , az átverés kutya , aki ugyan már nagylány , de ezt senki sem hiszi el róla!

puki.jpg

Nagyjából ennyit előljáróban. (és még sok egyéb , mert annyi mondandónk van...) Valami rövid bemutatozást terveztem , de az öntömjénezés nem egy rövidet fedne , szóval helló , üdv mindenkinek aki velünk tart! Remélhetőleg ez egy nagyszerű kaland lesz mindannyiunk számára! ;)

Üdv,
D&Z

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyamvacsoraja.blog.hu/api/trackback/id/tr5713686108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása